Ben aldırmak riskli mi?

Ben aldırmanın tehlikesi var mı? Hangi prosedürlerle benler alınabilir? İşte karşılıklar…

05.04.2025
Ben aldırmak riskli mi?

Ben aldırmak, pek çok kişinin estetik dertlerle yahut sıhhat açısından kaygılarla gündemine gelen bir mevzudur. Fakat, halk ortasında “ben aldırmak kanser yapar” üzere yanlış bir inanış yerleşmiş olsa da, bu yanlışsız değildir. Bilakis, bilhassa riskli yahut kuşkulu görünen benlerin alınması, sıhhatinizi korumak için hayati kıymete sahip olabilir.

Benlerin alınması, gerçek halde yapıldığında ekseriyetle inançlıdır ve kansere yol açmaz. Fakat, benlerin aldırılmasının uzman bireyler tarafından yapılması çok kıymetlidir.

Eğer ben, dermatolojik muayene sonrasında kanser riski taşıyan bir ben olarak tespit edilirse, uzman hekiminiz aldırılmasını önerir.

Estetik dertlerle yapılan ben aldırma süreçleri de, tekrar hakikat prosedürlerle gerçekleştirilmelidir. Bu noktada bir dermatolog ya da plastik cerrahın önerisi ve müdahalesi kıymetlidir.

Ben aldırma süreci için birden fazla sistem bulunmaktadır. Bunlar ortasında en yaygın kullanılanlar şunlardır:

  1. Cerrahi prosedür: Çoklukla büyük, derin yahut kuşkulu benler için tercih edilir. Lakin düzgünleşme süreci biraz daha uzun olabilir.

  2. Lazerle ben aldırma: Estetik korkularla yapılan süreçler için en uygun tekniklerden biridir, ancak tüm benlerde kullanılmaz.

  3. Radyofrekans ve elektrokoterizasyon: Bu metotlar, benlerin yakılarak alınmasını sağlar ve çoklukla daha süratli düzgünleşme süreci sunar.

Nelere dikkat edilmeli?

En değerli kriterlerden biri, süreç sonrası izlerin asgarî düzeye inmesi ve düzgünleşme sürecinin süratli olmasıdır. Ayrıyeten, riskli benlerin lazer yahut elektrokoter ile alınmaması gerektiği unutulmamalıdır. Zira bu süreçler, bazen kanserli hücrelerin yayılmasına neden olabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.